Cursul monedei nationale o oscilat in prima parte a zilei de ieri in jurul nivelului de 4,09 lei/euro, pe o piata apatica, in conditiile in care si cursurile altor monede din regiune au evoluat in intervale restranse.
Astfel, leul s-a apreciat usor in primele tranzactii, de la 4,0936 la 4,0832 lei/euro, dupa care a pierdut teren pana la 4,0968 lei/euro, nivel de la care s-a intors ulterior, relateaza NewsIn.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat, in prima sedinta a saptamanii, un curs de schimb de 4,0939 lei/euro, cu 0,04% mai ridicat decat cel de vineri, cand era de 4,0923 lei/euro.

In regiune, cursul zlotului polonez o oscilat intre 3,8664 si 3,8792 zloti/euro fara o directie clara, in vreme ce moneda ungureasca a avut o tendinta mai pronutata de apreciere in primele tranzactii, de la 266,13 la 265,27 forinti/euro, dupa care s-a depreciat la 266,63 forinti/euro.

Pentru moneda americana, banca centrala a afisat un curs de referinta de 3,0007 lei/dolar, in scadere cu peste un ban (0,37%) fata de nivelul de vineri, de 3,0119 lei/dolar.

Pe pietele internationale, dolarul s-a depreciat initial de la 1,3610 la 1,37 dolari/euro, dupa care a castigat teren pana la 1,3640 dolari/euro, nivel la care era cotat si in jurul orei 13:40, ora Romaniei.

In prima parte a zilei, BNR a afisat un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 3,05% pe an, in scadere fata de cel de vineri, de 3,38%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a coborat la 3,55%, de la nivelul din sedinta precedenta, de 3,88% pe an.

"Ratele de dobanda pe termen scurt au coborat la nivelul facilitatii de depozit de 3%. Segmentul 1M-3M a inregistrat de asemenea scaderi, ratele pentru aceste scadente coborand intre 4,7 si 5,25%. Desi aceasta miscare este in linie cu asteptarile noastre, credem ca potentialul continuarii acestei dinamici este limitat", se arata intr-un raport al ING.

Ministerul de Finante intentioneaza sa vanda luni certificate de trezorerie la 6 luni in valoare de 1 miliard lei. "Luand in considerare dinamica ratelor din piata monetara, credem ca este posibil ca randamentul maxim sa se situeze sub pragul de 7%", mai spun analistii ING.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri