Ministrii muncii si afacerilor sociale din Uniunea Europeana au aprobat un nou instrument de creditare destinat persoanelor care si-au pierdut locul de munca si doresc crearea sau dezvoltarea unei firme mici, al carui buget initial este de 100 milioane euro, a anuntat Comisia Europeana (CE).
Un intreprinzator poate beneficia de cel mult 25.000 euro prin acest program, portivit NewsIn.

Microcreditul este conceput special pentru intreprinderi cu mai putin de 10 persoane, precum si pentru someri sau persoanele inactive care vor sa se lanseze intr-o activitate independenta, dar nu au acces la servicii bancare traditionale. In plus, ei ar putea beneficia de dobanzi mai mici pentru inceperea de afaceri noi, prin intermediul Fondului Social European (FSE).

Antreprenorii implicati ar putea primi, de asemenea, indrumare, instruire, suport si asistenta personalizata pentru pregatirea planului lor de afaceri.

"Initiativa face parte din raspunsul UE la criza si vizeaza persoanele care nu pot beneficia in mod obisnuit de imprumuturi bancare, din cauza crizei ecoomice si a penuriei actuale de oferte de credit", se arata in comunicatul CE.

Facilitatea ar urma sa fie operationala din iunie 2010.

Instrumentul european de microfinantare propus luni - ce poate sustine aproximativ 45.000 microcredite in urmatorii opt ani - ar putea antrena mobilizarea a pana la 500 milioane euro, prin cooperarea cu institutiile financiare internationale, precum Banca Europeana de Investitii (BEI).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iohannis: Climatul politic s-a imbunatatit; abordarile sunt europene