Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri este pregatit, incepand de luni, sa primeasca solicitari de la banci pentru Programul Prima Casa, din acest moment "mingea" fiind in terenul bancilor, a declarat premierul Emil Boc.
"Incepand de astazi (luni n.r.), Fondul de Garantare este pregatit sa primeasca solicitarile bancilor pentru Programul Prima Casa in oricare dintre cele trei forme. De aici inainte, mingea este in terenul bancilor. Fondul este pregatit sa primeasca solicitarile de la banci", a declarat Boc.

21 de banci au trimis oferte pentru a doua etapa a programului Prima Casa, valoarea totala a plafonului solicitat depasind cu aproximativ 50% plafonul total de 700 milioane euro, alocat pentru anul 2010, a anuntat saptamana trecuta Fondul de Garantare.

Cel mai mare plafon, de 215,6 milioane euro, i-a fost alocat Bancii Comerciale Romane, pe locul al doilea se afla BRD cu 161,7 milioane euro, urmata de Banca Romaneasca - 53,9 milioane euro si de Alpha Bank, cu 45,8 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Seful Wienerberger: Fondul actual de locuinte este o bomba cu ceas