Turcii de la GarantiBank Romania se afla in discutii cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru a incheia un acord de finantare in valoare de 10 milioane de euro. Banca ar urma sa utilizeze aceste fonduri pentru a credita intreprinderile mici si mijlocii.
Acordul dintre BERD si GarantiBank Romania ar putea fi finalizat si semnat in urmatoarele 2-3 luni.

"Banii de la BERD ar urma sa fie folositi pentru a acorda credite sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, dar mai multe detalii despre acesta finantare vom avea dupa ce se vor finaliza negocierile si vom semna acordul", a declarat Murat Atay (foto), directorul general al GarantiBank Romania.

La finalul lui 2009, GarantiBank Romania gestiona un portofoliu de credite de 550 milioane euro si avea depozite de 310 milioane euro.

Banca are planificata o crestere a portofoliului de credite de 40% in acest an, ceea ce ar conduce la credite de aproximativ 770 milioane euro la finalul lui 2010, fata de 550 milioane euro cat erau la sfarsitul lui 2009.

Citeste pe Wall-Street un interviu acordat de Murat Atay, seful banci, in care vorbeste despre planurile pe care le are GarantiBank in Romania si cand ar putea economia sa isi revina.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Autonom listeaza pe bursa obligatiuni cu dobanda 4,45% in euro
Setari Cookie-uri