Actionarii Credit Europe Leasing au majorat capitalul companiei cu 81% la 72,5 milioane lei, prin incorporarea creditului acordat companiei de catre actionarul majoritar - Credit Europe Bank, valoarea nominala a unei actiuni fiind majorata la 243 lei, de la 134 lei, potrivit hotararii AGA.
Anterior majorarii capitalului social, actionarii au decis contractarea unui credit subordonat de la Credit Europe Bank, in valoare de 32,5 milioane lei, cu posibilitatea conversiei acestuia in aport la capitalul social al companiei, potrivit hotararii AGA publicate in Monitorul Oficial.

Astfel, actionarul majoritar al companiei de leasing, Credit Europe Bank (Romania) SA, a participat la majorarea capitalului social al companiei cu suma de 32,54 milioane lei, iar cel de-al doilea actionar - Credit Europe Group NV - cu 218 lei, proportional cu numarul de actiuni detinute, se mentioneaza in document, potrivit NewsIn.

Noul capital social subscris si varsat al companiei este de 72,54 milioane lei, impartit in 298.508 actiuni, cu valoare nominala de 243 lei. In urma majorarii capitalului social, Credit Europe Bank (Romania) SA detine 99,99933% din capitalul social, iar Credit Europe Group NV restul de doua actiuni.

Credit Europe Leasing a imprumutat de la Credit Europe Bank Romania 32,5 milioane lei pe 7 ani, pana la 30 septembrie 2016, plateste trimestrial o dobanda calculata la valoarea ROBOR la trei luni, plus o marja de 5 puncte procentuale. In caz de neplata, Credit Europe Leasing achita o penalizare egala cu rata ROBOR la trei luni, plus o marja de 10 puncte procentuale.

Cititi un interviu acordat Wall-Street de catre seful Credit Europe Leasing


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Anchor are un nou director general, dupa 8 luni de interimat
Setari Cookie-uri