Platinum Asigurari (fosta Clal Romania) estimeaza, pentru 2010, ca va inregistra un nivel al primelor brute subscrise de 5-6 milioane de euro in acest an, ceea ce presupune dublarea afacerilor dupa subscrierile de 2,7 milioane de euro de anul trecut si atingerea punctului de break-even, potrivit oficialilor companiei.
Asiguratorul va miza in vederea dublarii subscrierilor pe reorientarea afacerilor spre produsele de asigurari generale, "altele decat asigurari auto", potrivit directorul general adjunct al firmei Anca Babaneata (foto).

In actualul context de piata, principalele categorii de asigurari pe care activitatea companiei se va baza vor fi asigurarile generale, cu exceptia RCA. Autorizatia pentru emiterea de polite RCA a fost retrasa, compania dorind acest lucru in conditiile in care acest segment de afaceri cauzeaza pierderi semnficative jucatorilor de pe piata locala.

Cat despre asigurarile casco, spune Babaneata, acestea vor fi oferite numai clientilor care vor solicita un pachet complet de asigurari.

"Speram ca in 2010 sa atingem un volum de prime brute subscrise de 5-6 milioane de euro, insa pentru noi volumul nu este important, ci consolidarea unui potrofoliu echilibrat si sanatos", a spus Babaneata.

"Vom fi multumiti daca vom inregistra break-even (momentul in care veniturile sunt egale cu cheltuielile n.r.) in 2010", a adaugat directorul general al companiei, Efraim Naimer.

De asemenea, compania a inregistrat pierderi de aproximativ 9 milioane lei (2,12 mil. euro), potrivit datelor neauditate ale companiei.

In privinta pierderilor inregistrate de asigurator, directorul general adjunct al companiei a precizat ca este un rezultat la care s-au asteptat, tinand cont de influenta subscrierilor anterioare ale Clal.

In luna octombrie a anului trecut, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat preluarea Clal Romania de catre un grup de investitori privati, iar in februarie a.c, arbitrul asigurarilor a aprobat noul nume al companiei de asigurari. Platinum este o companie de asigurari generale, cu capital integral romanesc, functionand pe structura Clal Romania. Principalul actionar este Vienna International Holding, companie specializata in servicii financiare, care detine aproape 100% din actiuni.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri