Ministerul Economiei va capitaliza Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) cu 223 milioane de lei in acest an, iar 70% din aceasta suma va ajunge la Fond in urmatoarele zile, a explicat Aurel Saramet, presedintele FNGCIMM.
Statul va capitaliza Fondul de Garantare cu aproximativ 156 milioane lei in urmatoarele zile pentru a ajuta institutia sa faca fata mai bine contextului dificil din economie si pentru a putea acorda garantii in continuare.

"Vom fi capitalizati, probabil nu intr-o masura care sa ne asigure o stabilitate financiara pe termen lung, dar aceasta capitalizare ne va reda un confort pentru perioada urmatoare, care, sincer, o sa fie una foarte dificila", a declarat Aurel Sarament (foto), presedintele FNGCIMM.

Saramet a adaugat ca pentru 2010 s-a decis capitalziarea Fondului cu 223 milioane lei (circa 54,5 milioane euro), urmand ca FNGCIMM sa primeasca 70% din aceasta suma in urmatoarele zile, iar restul banilor sa ii primeasca trimestrial.

In prezent, Fondul are un capital social de circa 66 milioane euro. De asemenea, FNGCIMM ar putea solicita inca o capitalizare la finalul acestui an, a carei valoare va fi cel putin egala cu cea aprobata la inceputul acestui an, a adaugat Saramet.

FNGCIMM a acordat garantii de 1,642 miliarde lei (aproximativ 390 milioane euro) anul trecut, in crestere cu 160% fata de anul 2008.

Fondul estimeaza ca va acorda garantii de 1,8 miliarde lei (440 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri