BCR Pensii a finalizat preluarea fondului de pensii facultative BCR Prudent

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat retragerea autorizatiei de administrare a fondurilor de pensii facultative a BCR Asigurari de Viata VIG, in urma finalizarii preluarii administrarii fondului de pensii facultative BCR-Prudent de catre BCR Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.
BCR Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private a platit 2,6 milioane euro pentru preluarea fondului de pensii BCR Prudent de la BCR Asigurari de Viata, detinuta de asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG).

Consiliul CSSPP a decis pe 10 martie retragerea autorizatiei prospectului schemei de pensii facultative pentru fondul de pensii facultative BCR-Prudent, administrat de BCR Asigurari de Viata VIG.

De asemenea, a decis retragerea autorizatiei de administrare a fondurilor de pensii facultative a BCR Asigurari de Viata VIG, potrivit legii pensiilor facultative, precum si radierea acestuia din registrul CSSPP.

Consiliul CSSPP aprobase in decembrie decembrie 2009 autorizarea definitiva a preluarii administrarii Fondului de Pensii Facultative BCR-Prudent de catre BCR Pensii de la BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group.

La aceasta data, pe piata pensiilor facultative sunt autorizate 13 fonduri de pensii facultative si 10 administratori. La finalul lunii februarie, in sistemul pensiilor facultative erau inscrisi 190.327 de participanti, iar activele nete acumulate insumau 228,3 milioane lei.

In aceeasi sedinta, CSSPP a avizat compania OVB Allfinanz Romania Broker de Asigurare SRL, ca intermediar de pensii private, in vederea desfasurarii activitatii de marketing al fondurilor de pensii private obligatorii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri