Pierderi la Bancpost

Eurobank EFG, actionarul majoritar al Bancpost, a raportat pentru anul trecut o pierdere de 8,3 milioane euro din afacerile din Romania, dupa plata taxelor si intereselor minoritare, in conditile in care in 2008 a obtinut un profit net de 27,3 milioane euro .
La finalul anului trecut, activele EFG in Romania erau de 5,614 miliarde euro, cu 6,7% sub nivelul din 2008, cand erau 6,018 miliarde euro.

Nivelul creditelor acordate a scazut cu 13%, la 3,42 miliarde euro, fata de 3,95 miliarde euro in anul precedent, in timp ce valoarea depozitelor a scazut cu 27% fata de nivelul din 2008, de la 2,4 miliarde euro la 1,76 miliarde euro, arata un raport al grupului, potrivit NewsIn.

Grupul elen a obtinut anul trecut venituri operationale de 319,5 milioane euro pe piata din Romania, in scadere cu 4,3% fata de nivelul din anul anterior, de 333,8 milioane euro. Cheltuielile operationale au insumat 181,4 milioane euro, in scadere cu 8% fata de 2008, cand au fost de 196,8 milioane euro.

Reteaua EFG Eurobank din Romania s-a restrans in 2009 la 286 de unitati, de la 293 de unitati in anul precedent.

Presedintele Bancpost, Mihai Bogza, a declarat joi intr-un comunicat de presa ca banca a beneficiat anul trecut de doua majorari de capital, care insumeaza circa 165 milioane euro.

"Pe intreaga perioada de turbulente financiare, Bancpost si-a continuat activitatea de creditare a persoanelor fizice si juridice, prin care a sustinut economia nationala, lansand produse si servicii individualizate prin puternica sa retea formata din peste 300 de sucursale si centre de afaceri", se spune in comunicat.

Pe piata din Romania, EFG Eurobank este prezent prin Bancpost, EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance Romania, EFG Eurobank Securities Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si EFG Eurolife Asigurari de Viata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri