Astfel, Consiliul de supraveghere al Erste Group l-a numit pe Martin Skopek in pozitia de membru al Comitetului executiv responsabil pentru segmentul retail.

El isi va prelua noua pozitie cu incepere de la 1 iulie 2010, dupa ce va demisiona din functia de vicepresedinte executiv retail si membru al Comitetului executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), pe care o ocupa in prezent. Martin Skopek s-a alaturat echipei conducerii executive a BCR in 2006, administrand procesul de transformare a activitatii de retail dupa ce BCR a devenit membru al Erste Group.

Oana Petrescu (foto sus), in prezent vicepresedinte executiv Operatiuni & IT si membru al Comitetului executiv al Bancii Comerciale Romane, va prelua responsabilitatile lui Martin Skopek pe segmentul retail din cadrul Comitetului executiv al BCR, incepand cu 1 iulie 2010. Dupa aceasta data, Dominic Bruynseels, presedintele executiv al BCR, va prelua responsabilitatile pozitiei anterioare a Oanei Petrescu, pana la numirea succesorului ei.

Oana Petrescu are o experienta in banking in pozitii executive de top - ca membru al Comitetului executiv al BCR si participant activ la procesele de transformare a BCR precum si in pozitia de sef al diviziei servicii financiare la Andersen si Ernst&Young. In calitate de vicepresedinte executiv Operatiuni & IT al BCR, Oana Petrescu a avut o contributie la structurarea proceselor interne de servire a clientilor retail in diverse domenii precum operatiuni retail, procesare tranzactii bancare, extinderea si optimizarea retelei de unitati retail, dezvoltarea canalelor alternative de distributie a produselor si serviciilor bancare. Detine in prezent si pozitia de vicepresedinte al Asociatiei Romane a Bancilor.

In conformitate cu cele mai bune practici la nivelul principalelor subsidiare ale Erste Group si urmand finalizarii programului de integrare si transformare a BCR, s-a luat decizia de a numi in cadrul Comitetului executiv al BCR un vicepresedinte integral dedicat managementului riscurilor (Chief Risk Officer - CRO), functie inclusa acum in atributiile vicepresedintelui executiv financiar al bancii (Chief Financial Officer -CFO).

Sarcinile si responsabilitatile de CRO vor fi preluate, de la 1 august 2010, de catre Michael Beitz (foto jos).

Helmuth Hintringer, actualmente vicepresedinte executiv Financiar & Risc, se va concentra asupra rolului de CFO, extrem de important in termeni de performanta a Bancii Comerciale Romane in contextul largirii activitatilor BCR ca grup financiar.

Michael Beitz a lucrat ca senior risk manager in cadrul Erste Group in ultimii 25 de ani si are o vasta experienta in analiza si managementul riscului de credit. El a fost responsabil pentru managementul riscurilor la Ceska sporitelna si, in prezent, este CRO la Slovenska sporitelna. Beitz este deja familiarizat cu BCR facand parte din echipa de tranzitie dupa achizitia bancii de catre Erste Group.

Toate numirile urmeaza sa fie confirmate de Consiliul de supraveghere al BCR si sa primeasca aprobarea Bancii Nationale a Romaniei.