In 2009, cea mai mare injectie de capital intr-o companie de pe piata asigurarilor a primit-o Groupama Asigurari - 238,5 milioane euro, potrivit datelor publicate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Pe pozitia urmatoare se afla Uniqa Asigurari (fosta Unita), ai carei actionari austrieci i-au majorat capitalul social cu 41,7 milioane euro, in vreme ce Asiguratorul Certasig, controlat de fondul de investitii Royalton Capital Investors II, si-a majorat capitalul social cu 2,38 milioane euro in octombrie 2009 si cu inca 16,83 milioane euro in noiembrie 2009, potrivit NewsIn.

La randul sau, KD Life si-a marit capitalul cu circa 14,7 milioane euro, in trei randuri in prima jumatate a anului trecut, in vreme ce actionarii Eureko Asigurari au contribuit cu 12,6 milioane euro (in august) la capitalul companiei si cu inca 2,19 milioane euro in ultima luna a anului trecut.

Un aport important de capital, de 9,7 milioane euro, a fost adus de actionarii Alico Asigurari, in decembrie 2009. De asemenea, OTP Garancia Asigurari a atras 7,75 milioane euro in noiembrie, iar Aviva Asigurari de Viata si-a majorat capitalul social in februarie cu 7,68 milioane euro, mai arata datele ONRC.

Reprezentantii asiguratorilor au atras atentia in ultima vreme ca firmele au nevoie de aporturi suplimentare de capital, cu care sa faca fata pierderilor semnificative, amplificate de criza financiara. In 2008, aproape doua treimi dintre asiguratorii de pe piata romaneasca au terminat pe minus, pierderea neta la nivelul pietei fiind de 158 milioane euro.

In 2009, companiile care activeaza pe piata financiara romaneasca au primit de la actionarii straini injectii de capital de 814 milioane euro, in crestere cu 46% fata de 2008, cand insumau 558 milioane euro, potrivit datelor ONRC.