Companiile de asigurari din Romania au primit anul trecut de la actionarii straini injectii de capital de peste 384 milioane euro, in crestere cu 60% fata de 2008, cand insumau circa 241 milioane euro, potrivit datelor ONRC.
In 2009, cea mai mare injectie de capital intr-o companie de pe piata asigurarilor a primit-o Groupama Asigurari - 238,5 milioane euro, potrivit datelor publicate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Pe pozitia urmatoare se afla Uniqa Asigurari (fosta Unita), ai carei actionari austrieci i-au majorat capitalul social cu 41,7 milioane euro, in vreme ce Asiguratorul Certasig, controlat de fondul de investitii Royalton Capital Investors II, si-a majorat capitalul social cu 2,38 milioane euro in octombrie 2009 si cu inca 16,83 milioane euro in noiembrie 2009, potrivit NewsIn.

La randul sau, KD Life si-a marit capitalul cu circa 14,7 milioane euro, in trei randuri in prima jumatate a anului trecut, in vreme ce actionarii Eureko Asigurari au contribuit cu 12,6 milioane euro (in august) la capitalul companiei si cu inca 2,19 milioane euro in ultima luna a anului trecut.

Un aport important de capital, de 9,7 milioane euro, a fost adus de actionarii Alico Asigurari, in decembrie 2009. De asemenea, OTP Garancia Asigurari a atras 7,75 milioane euro in noiembrie, iar Aviva Asigurari de Viata si-a majorat capitalul social in februarie cu 7,68 milioane euro, mai arata datele ONRC.

Reprezentantii asiguratorilor au atras atentia in ultima vreme ca firmele au nevoie de aporturi suplimentare de capital, cu care sa faca fata pierderilor semnificative, amplificate de criza financiara. In 2008, aproape doua treimi dintre asiguratorii de pe piata romaneasca au terminat pe minus, pierderea neta la nivelul pietei fiind de 158 milioane euro.

In 2009, companiile care activeaza pe piata financiara romaneasca au primit de la actionarii straini injectii de capital de 814 milioane euro, in crestere cu 46% fata de 2008, cand insumau 558 milioane euro, potrivit datelor ONRC.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri