ABN AMRO Bank Romania a lansat, ieri, optiuni pe cursul de schimb, instrumente financiare care acopera riscurile fluctuatiilor valutare intalnite de companiile care fac operatiuni de import-export.

Pe langa optiuni simple, äbanca ofera combinatii de contracte, pe o durata de un an, pentru a construi solutii dinamice, personalizate si avand cost zero pentru companiiô, a declarat Cosmin Bucur, directorul departamentului de vanzari corporative al ABN Amro. El a afirmat ca, derularea de operatiuni cu instrumente derivate pe piata interbancara are avantajul construirii de produse adaptate la nevoile clientilor.

Cele doua produse combinate intre optiuni si forward, ce vor fi lansate, sunt äParticipating Forwardô si äRange Bonus Forwardô, acestea avand cost zero. Avantajul beneficiarului unei optiuni este protectia impotriva unei miscari nefavorabile a cursului de schimb, avand garantia unui curs fix stabilit in momentul incheierii optiunii.

Dezavantajul il constituie necesitatea platii unei prime. Valoarea primei variaza in functie de durata de viata a optiunii, perioada de valuta si nivelul ales ca pret de exercitiu pentru optiunea respectiva. äProcesul de lansare a acestei game de produse a demarat in urma cu noua luni. Noutatea business-ului a dus la decalaje mari in timp. A fost necesara o perioada mai lunga pentru setarea sistemelor si obtinerea aprobarilor de la banca centralaô, a spus Bucur.

Optiunea este un contract standardizat, in forma negociabila, care da dreptul, nu si obligatia, cumparatorului ca, intr-o perioada de timp determinata, sa cumpere (optiune Call) sau sa vanda (optiune Put) activul suport la pretul de exercitare, in schimbul primei platite la incheierea tranzactiei. In ambele cazuri, decizia de a executa contractul sau de a-l rezilia apartine cumparatorului. Forward este un contract la termen incheiat intre un v?nzator si un cumparator, prin care cumparatorul se angajeaza sa plateasca la o anumita data viitoare o valuta la un pret stabilit in momentul contractarii, scopul fiind protejarea fluxurilor de fonduri in diferite valute fata de variatia cursului de schimb. ABN AMRO Bank este a doua banca din Romania, dupa HVB Bank, care ofera clientilor sai produse derivate in vederea protejarii de fluctuatiile cursului valutar.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »


Setari Cookie-uri