"Credem ca daca lucrurile merg bine, contractul de reasigurare ar putea fi incheiat in aproximativ doua luni poate chiar o luna si jumatate", a declarat Marius Bulugea (foto) presedintele Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) .

El a adaugat ca cinci brokeri s-au aratat interesati de acest contract printre care Willis, AON, Guy Carpenter, RFIB si Stellar Re.

"Nu avem inca cifre exacte, dar ne dorim sa plasam cat mai repede cele trei riscuri (cutremur, inundatii si alunecari de teren n.r. ) in reasigurare. Incercam sa gasim solutia optima pentru Pool, astfel incat sa existe si posibilitatea sa nu trebuiasca sa apelam la un imprumut din partea statului permisiv in conditiile legii prin intermediul Ministerului de Finante pentru plata primei de reasigurare", a mai comentat Bulugea.

Presedintele PAID a adaugat ca va putea discuta despre o valoare a reasigurarii dupa ce va analiza ofertele celor cinci brokeri.

Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B, iar suma maxima asigurata de o polita obligatorie este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru cele de tip B (case din paianta chirpici n.r.). Proprietarii care nu isi asigura locuintele risca o amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei.