BCR Banca pentru Locuinte a inregistrat in 2009 o pierdere de 7,2 milioane lei, in scadere cu aproape 40% fata de anul precedent, cand pierderile se ridicau la 11,6 milioane lei. Institutia de economisire-creditare estimeaza ca va trece pe profit in prima parte a anului viitor.
Pierderea inregistrata de BCR Banca pentru Locuinte in 2009, de 7,2 milioane lei, a reprezentant doar jumatate din pierderea estimata initial de banca pentru anul trecut. Alexandru Ciobanu, presedintele BCR BpL, estimeaza ca banca va trece pe profit la inceputul anului 2011.

"In planul nostru de business initial estimam ca o sa trecem pe profit in 2012, insa conform evolutiei pietei estimam ca vom trece pe profit in urmatoarele 12 luni, mai exact la inceputul anului 2011", a declarat Alexandru Ciobanu.

Activele gestionate de BCR Bpl s-au majorat seminificativ in 2009, ajungand pana la 254,1 milioane lei, in crestere cu circa 300% fata de 2008, cand erau de 63,7 milioane lei.

Banca a ajuns in 2009 la 134.000 de contracte, suma totala contractata fiind de 3,5 miliarde lei, iar suma medie contractata aflandu-se la nivelul de 30.000 lei. BCR BpL administra la finalul anului trecut depuneri in valoare de 220 milioane lei.

"Inca nu am inceput creditare, momentat sunt in etapa de economisire, dar in 2010 vom incepe si creditarea. Avem peste 100 milioane de lei pe care vrem sa le acordam in credite in acest an", a adaugat presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

momentul de fata, dobanda la creditele oferite de BCR BpL pe baza unui contract de economisire-creditare, dupa perioada de economisire, este de 5% sau 6% pe an, in lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri