Leul a continuat sa se intareasca in fata monedei europene, coborand usor chiar si sub nivelul de 4,08 lei/euro, in contextul in care si alte monede din regiune au castigat teren in fata euro.

"Tendinta de apreciere a leului este corelata cu evolutiile valutelor din regiune, care in ultima perioada s-au intarit semnificativ in fata euro. Totusi, leul a inregistrat oarecum o crestere mai usoara fata de celelalte valute regionale, dar nu cred ca BNR a avut un rol in aceasta temperare a avantului", a declarat un dealer din piata bancara, citat de NewsIn.

Pentru moneda americana, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs de referinta de 2,9817 lei/dolar, in crestere cu peste doi bani (0,74%) fata de nivelul de miercuri.

In piata monetara, dobanzile pe termen foarte scurt se mentin in apropierea dobanzii platite de BNR la facilitatea de depozit.

In prima parte a zilei, BNR a afisat un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 2,77% pe an, in crestere nesemnificativa fata de cel de miercuri, de 2,75%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a urcat la 3,27%, de la nivelul din sedinta precedenta, de 3,25% pe an.