Grupul italian de asigurari Generali vrea sa isi dezvolte operatiunile din Rusia, Polonia si Romania, evaluand posibile achizitii in aceste tari, a declarat directorul general al grupului, Giovanni Perissinotto, citat de Bloomberg.

Grupul analizeaza si cresterea participatiei sau iesirea din actionariatul companiei de asigurari Ingosstrakh Insurance Co din Rusia, a adaugat Perissinotto, informeaza NewsIn.

Generali detine o participatie de 38,5% din capitalul asiguratorului Ingosstrakh, impreuna cu fondul de investitii PPF Investments. In prezent, Generali se afla in dicutii cu miliardarul rus Oleg Deripaska pentru preluarea participatiei majoritare a asiguratorului rus Ingosstrakh.

Un raport al companiei cehe PPFI arata ca, in iunie 2009, Generali si PPFI au inaintat o oferta pentru cumpararea pachetului de 60% din capitalul asiguratorului, controlat de Deripaska, pentru 30 miliarde ruble (1,03 miliarde dolari). Miliardarul rus a negat, insa, ca ar exista vreo oferta.

Grupul italian este prezent in Romania prin subsidiara Generali Asigurari, ce desfasoara toate tipurile de asigurare, si prin FATA Asigurari, filiala locala a FATA Assicurazioni. FATA este specializata in asigurari pe sectorul agricol. De asemenea, compania mixta Generali PPF Holding controleaza Ardaf, prin Iberian Structured Investments BV.

Generali are afaceri si pe piata romaneasca a pensiilor private facultative si obligatorii.

Generali Asigurari a inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 501,5 milioane lei (118 milioane euro), in crestere cu 20% fata de 2008, avansul fiind sustinut de segmentul asigurarilor generale.

Generali Assicurazioni si-a sporit profitul net cu 52,1% in 2009, la 1,3 miliarde euro, iar primele brute subscrise de grupul italian au sporit cu 3%, la 66,6 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
AMENDA uriasa pentru UNSAR si 9 asiguratori RCA de la CC: 53 MIL. euro