Profitul de repartizat obtinut de NBG din afacerile din Romania a scazut anul trecut cu 38% fata 2008, la 20 milioane euro, insa castigurile inainte de provizionare au urcat cu 4%, la 63 milioane euro, potrivit raportului publicat de banca-mama a Bancii Romanesti.
In 2008, National Bank of Greece (NBG), care detine Banca Romaneasca, obtinuse un profit de repartizat de 32 milioane euro din Romania, iar castigurile de dinainte de provizionare se situasera la 61 milioane euro.

NBG a inregistrat anul trecut o crestere cu 68% a pierderilor din provizioanele de pe piata romaneasca, pana la 43 milioane euro, de la un nivel de 25 milioane euro in anul anterior, informeaza NewsIn.

Soldul creditelor inregistrat de NBG in Romania la sfarsitul anului trecut era de 2,086 miliarde euro, in scadere cu 5% fata de 2008, in conditiile in care portofoliul de credite pentru corporatii a scazut la finalul anului trecut cu 3%, la 1,128 miliarde euro, iar cel al creditelor de retail - cu 7%, la 957 milioane euro.

In schimb, depozitele atrase in Romania au sporit cu 39%, la 1,062 miliarde euro.

NBG a inregistrat venituri nete din dobanzi de 118 milioane euro pe piata romaneasca in 2009, in crestere cu 4% fata de anul precedent, cand se situau la 114 milioane euro, in vreme ce veniturile din comisioane au scazut cu un sfert, la 16 milioane euro. Cheltuielile operationale inregistrate de NBG in Romania au scazut anul trecut cu 4%, la 71 milioane euro, de la 74 milioane euro in 2008.

Rata creditelor neperformante a continuat sa creasca in al patrulea trimestru din 2009, ajungand la 3,5%, de la 3,1% in trimestrul III din 2009 si 1,2% in ultimul trimestru din 2008.

La nivel de grup, NBG a inregistrat anul trecut un profit net de 971 milioane euro, in scadere cu 37% fata de 2008, mai ales pe fondul dublarii provizioanelor, la 1,06 miliarde euro.

Grupul National Bank of Greece este prezent in Romania prin Banca Romaneasca, ETEBA Romania, Societatea de Asigurare - Reasigurare Garanta si NBG Leasing IFN.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri