Activele totale ale Intesa Sanpaolo Bank Romania au depasit in 2009 valoarea de 3 miliarde de lei (766 milioane euro), inregistrand o crestere de 9% fata de anul precedent. Banca a incheiat anul 2009 pe profit, potrivit reprezentantilor institutiei de credit.
Portofoliul de credite al Intesa a ajuns la finalul anului trecut la 550 milioane euro.

Intesa Sanpaolo Bank a inregistrat in cursul anului 2009 o crestere de 73% a depozitelor atrase de la clienti pana la 1,09 miliarde lei (257 milioane euro). Banca si-a dublat practic portofoliul de depozite atrase de la clientii persoane fizice, de la 294 milioane lei pana la 582 milioane lei. In acelasi timp, depozitele clientilor corporate au crescut cu 50% de la 328 milioane lei, pana la 495 milioane lei.

“Intesa Sanpaolo Bank a reusit sa incheie pe profit anul 2009 consolidandu-si statutul de banca universala cu distributie nationala. Intr-un mediu economic cat se poate de competitiv si de dificil, banca a reusit sa atraga fonduri noi din piata si, in acelasi timp, sa ofere credite pentru sustinerea activitatii si dezvoltarii companiilor si a persoanelor fizice", a declarat Nicola Calabró (foto), CEO al Intesa Sanpaolo Bank.

Volumul total de credite acordate de banca a depasit 2,33 miliarde de lei (550 milioane euro), in crestere cu 27% fata de anul 2008.

Veniturile operationale nete ale bancii au crescut cu 15% fata de 2008, ajungand la 168 milioane lei (40 milioane euro) la finalul anului trecut.

“In 2009 banca noastra si-a crescut cota de piata, atat pe segmentul creditelor acordate, dar mai ales pe cel al sumelor atrase de la clienti. In 2010 banca isi va completa in continuare catalogul de produse si servicii, isi va moderniza reteaua de unitati si va incerca mereu sa ramana alaturi de clientii sai prin servicii de calitate si oferte inovatoare”, sustine Riccardo Parasporo, Chief Business Officer in cadrul Intesa Sanpaolo Bank.

Intesa Sanpaolo Bank a acordat anul trecut credite de circa 5 milioane de euro prin intermediul programului Prima Casa.

Reteaua bancii a inregistrat o usoara crestere in 2009, pana la 96 de unitati in toata tara, iar numarul de angajati a ajuns la 864.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri