Unicredit Tiriac Bank, a sasea banca din piata romaneasca dupa active, a decis sa isi construiasca o cladire proprie de birouri, in care va reuni in circa doi ani structurile centrale de back-office.

Marti, bancherii de la Unicredit Tiriac au semnat un contract cu societatea de constructii Bog'Art, detinuta de omul de afaceri Raul Doicescu, care s-a angajat sa incheie lucrarile pana in 2012, potrivit unor surse din piata citate de NewsIn.

In prezent, structurile centrale ale bancii isi desfasoara activitatea in spatii inchiriate in mai multe cladiri din Bucuresti, cel mai important sediu fiind cel din Strada Ghetarilor, situat in nordul Capitalei.

Momentul actual este unul oportun pentru astfel de operatiuni, in conditiile caderii pietei imobiliare din Romania, ce a ieftinit puternic terenurile si lucrarile de constructii.

Si alte banci si-au mutat, de altfel, birourile in ultimele luni: Bancpost s-a mutat in Pipera de la finalul anului trecut, Millennium Bank are un nou sediu in cladirea City Gate din Piata Presei Libere, iar Libra Bank si-a schimbat in ianuarie sediul central pe strada Semilunei. Toate acestea sunt, insa, sedii inchiriate, in timp ce Unicredit va investi intr-o cladire proprie.

UniCredit Tiriac Bank a obtinut anul trecut un profit net de 329 milioane lei (78 milioane euro), dupa standardele internationale de raportare financiara (IFRS), in scadere cu 8% fata de rezultatul din 2008, in contextul cresterii provizioanelor cu 84%. Activele bancii au crescut anul trecut cu 17%, pana la 20,4 miliarde lei (4,8 miliarde euro).

Bog'Art, una din cele mai mari societati de constructii din Romania, mai are in derulare cateva contracte importante, intre care cel pentru construirea noului sediu al SPP, in valoare de 184 milioane lei. Societatea participa si la licitatia pentru modernizarea Teatrului National Bucuresti, valoarea contractului depasind 50 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
UniCredit ofera DAE 0% pentru scutere electrice Vespa