Bogdan Apahidean, noul presedinte al ASLR, ales dupa retragerea lui Cornel Coca Constantinescu, a declarat ca reprezentantii BNR au fost de acord ca se mai poate lucra pe proiectul legii, in conditiile in care exista inca opinii diferite legate de varianta finala.

Discutiile urmaresc in principal trei teme: obligativitatea de majorare a capitalului social al societatilor de leasing la minimum 200.000 euro, interzicerea dreptului societatilor de leasing de a emite obligatiuni, precum si obligarea acestora de a avea ca unic obiect de activitate leasingul.

Bogdan Apahidean este si director general al companiilor Porsche Leasing si Porsche Broker. Porsche Leasing ocupa pozitia de lider in cadrul ASLR, cu o cota de piata de 22,2%.

Apahidean a mentionat ca nu exista deocamdata un plan de fuziune cu Asociatia de Leasing Bancar, dar fiecare dintre membrii ASLR trebuie sa faca parte dintr-o formula de colaborare cu aceasta. ASLR reprezinta 38 de societati de leasing de pe piata romaneasca, avand 49 de membri, care controleaza 54% din totalul pietei de leasing.