Rezultatele bune obtinute in operatiunile din zona Europei de Est au contribuit la cresterea profitului operational al Bank Austria Creditanstalt (BA - CA) cu 30%, in trimestrul al treilea, fata de perioada similara a anului trecut, transmite Reuters. Bank Austria Creditanstalt este bratul central si est-european al HVB Group.

Castigul operational s-a apreciat la 332 milioane euro in perioada mentionata, sustinut de un avans de 20% al taxelor si comisioanelor, precum si de cresterea volumului de imprumuturi acordate de diviziile din Europa de Est, care au compensat diminuarea dobanzilor.

Castigurile inainte de impozitare au crescut la 500 milioane euro in acest trimestru, comparativ cu suma de 227 milioane euro, consemnata anul trecut. Mai multi analisti consultati de Reuters au estimat ca BA-CA va obtine un profit inainte de impozitare de 397 milioane euro, aceste calcule fiind depasite de catre banca.

Cifrele bune inregistrate de BA-CA au fost stimulate si de vanzarea bancii Investkredit cu 130 milioane euro, dar si de un castig de 127 milioane euro din achizitia pachetului majoritar de actiuni la Banca Tiriac. "La performantele bune au contribuit filialele din Europa Centrala si de Est, dar si segmentele de afaceri din Austria", a declarat directorul executiv Erich Hampel, cu ocazia prezentarii raportului trimestrial al bancii.

Bank Austria Creditanstalt si HVB Group vor fi preluate prin absorbtie de Unicredit, care detine deja un pachet de 88,2% din actiunile grupului german si ofera, in cadrul unui schimb, 19,92 actiuni proprii pentru un titlu BA-CA. Aceasta operatiune se deruleaza pana pe data de 18 noiembrie a acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Raiffeisen Bank a virat 27 mil. lei către stat și a urgentat toate plățile
Setari Cookie-uri