Conducerea BRD - Groupe Societe Generale, a doua banca de piata locala, propune actionarilor distribuirea unui dividend brut de 0,2796 lei/titlu, acesta fiind de 2,6 ori mai mic decat cel platit in 2009, de 0,7283 lei/titlu.
Consiliul de Administratie al BRD - Groupe Societe Generale propune actionarilor distribuirea unui dividend brut de 2,6 ori mai mic decat in 2009, de 0,2796 lei/titlu, in acest fel urmand sa distribuie prin dividende 194,74 milioane lei sau 24,5% din profitul obtinut anul trecut.

Dividendul propus pentru a fi platit in acest an este chiar mai mic decta in 2005, cand era 0,3089 lei/titlu.

De asemenea, BRD propune actionarilor realizarea de emisiuni de obligatiuni in perioada 2010-2011, plafonul maxim fiind de 600 milioane euro sau echivalent in lei sau alta valuta.

Propunerile urmeaza sa fie discutate de actionari in adunarea generala ordinara si extraordinara ce va avea loc pe data de 27 aprilie 2010, potrivit convocatorului transmis Bursei de Valori Bucuresti

Grupul francez Societe Generale este principalul actionar al BRD, cu o detinere de actiuni de aproape 60%, in timp ce societatile de investitii financiare (SIF) si alti actionari controleaza aproximativ 40% din titlurile BRD.

BRD - Groupe Societe Generale a incheiat anul 2009 cu un profit net de 230,8 milioane euro, calculat in standardele internationale de contabilitate, acesta fiind cel mai mare castig obtinut de o banca prezenta in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri