JP Morgan ľ cel mai mare consultant pe M&A din Romania

Banca americana de investitii JP Morgan este cel mai mare consultant pe piata romaneasca de fuziuni si achizitii (M&A), participand la tranzactii de peste 2,56 miliarde de dolari anul trecut, conform unui top al DealWatch.
Dupa numarul tranzactiilor finalizate, grupul Lazard ar ocupa prima pozitie in topul consultantilor financiari, cu 5 deal-uri in valoare totala 2,29 miliarde de dolari. JP Morgan a bifat doar 3 tranzactii anul trecut, dar vu o valoare mai mare.

Dintre firmele de avocatura ce au oferit consultant a pe M&A, Freshfields Bruckhaus Deringer ocupa primul loc dupa valoarea tranzactiilor - 2,52 miliarde de dolari in 2 tranzactii.

Insa, dupa numarul de deal-uri, casa Tuca, Zbarcea si Asociatii este lider, cu 12 tranzactii, dar cu o valoare totala de 649 milioane de dolari.

La nivel regional, JP Morgan Chase & Co este liderul consultantilor dupa valoarea tranzactiilor – 2,8 miliarde de dolari, in timp ce Raiffeisen Group este pe primul loc in topul dupa numarul de deal-uri intermediate: 9, la o valoare totala de 1,61 miliarde de dolari.

Pe partea legala, Clifford Chance este liderul regional dupa valoarea totala (2,68 miliarde dolari din 5 tranzactii), in timp ce Allen Overy a bifat cele mai multe tranzactii M&A in 2009, in regiune (13 dealuri, 347 milioane dolari).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »Citește și
Andersen Global intra in Romania: acord cu o firma de avocatura
Setari Cookie-uri