Dupa numarul tranzactiilor finalizate, grupul Lazard ar ocupa prima pozitie in topul consultantilor financiari, cu 5 deal-uri in valoare totala 2,29 miliarde de dolari. JP Morgan a bifat doar 3 tranzactii anul trecut, dar vu o valoare mai mare.

Dintre firmele de avocatura ce au oferit consultant a pe M&A, Freshfields Bruckhaus Deringer ocupa primul loc dupa valoarea tranzactiilor - 2,52 miliarde de dolari in 2 tranzactii.

Insa, dupa numarul de deal-uri, casa Tuca, Zbarcea si Asociatii este lider, cu 12 tranzactii, dar cu o valoare totala de 649 milioane de dolari.

La nivel regional, JP Morgan Chase & Co este liderul consultantilor dupa valoarea tranzactiilor – 2,8 miliarde de dolari, in timp ce Raiffeisen Group este pe primul loc in topul dupa numarul de deal-uri intermediate: 9, la o valoare totala de 1,61 miliarde de dolari.

Pe partea legala, Clifford Chance este liderul regional dupa valoarea totala (2,68 miliarde dolari din 5 tranzactii), in timp ce Allen Overy a bifat cele mai multe tranzactii M&A in 2009, in regiune (13 dealuri, 347 milioane dolari).