Cursul de referinta afisat de banca centrala a urcat cu 0,07% la 4,0682 lei/euro, in conditiile in care pe piata interbancara leul s-a depreciat in prima parte a zilei de la 4,0620 la 4,0710 lei/euro, dar cotatia a revenit ulterior sub 4,07 lei/euro.

Pentru moneda americana, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs de referinta de 3,0410 lei/dolar, in usoara scadere (0,14%) fata de nivelul anterior, informeaza NewsIn.

In piata monetara, dobanzile pe termen foarte scurt au inceput din nou sa scada, dupa ce miercuri urcasera usor odata cu inceperea unei noi perioade de constituire a rezervelor minime obligatorii, revenind in apropierea nivelului dobanzii acordate de BNR la facilitatea de depozit, de 3% pe an.

In prima parte a zilei, BNR a afisat un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 3,58% pe an, in scadere fata de cel de joi, de 4,13%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a coborat la 4,08%, de la nivelul din sedinta precedenta, de 4,63% pe an.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Leul s-a apreciat in raport cu euro: la cat a ajuns cursul