Capital Partners, banca de investitii condusa de Doru Lionachescu, este singura companie independenta si locala din primele zece companii de consultanta in domeniul fuziunilor si achizitiilor (M&A), ca numar de tranzactii intermediate, potrivit unui studiu realizat de DealWatch.

“Rezultatul este cu atat mai imbucurator pentru noi cu cat suntem singurii independenti din Top 10 si, mai mult, am devansat nume grele in domeniu, ca Rothschild, Citigroup sau Barclays”, declara Doru Lionachescu (foto), partener la Capital Partners, care a intermediat anul trecut trei tranzactii.

Una din cele trei tranzactii intermediate de Capital Partners este deal-ul prin care fondul de investitii 3TS Cisco Growth Fund a preluat un pachet minoritar din actiunile publisher-ului online InternetCorp.

Cunoscuta banca de investitii Lazard este consultantul financiar care a intermediat cele mai multe tranzactii in 2009, mai exact cinci, in valoare totala 2,26 mld. de dolari, potrivit studiului DealWatch.

Piata locala de M&A a atins anul trecut valoarea de 1,045 miliarde euro, cu 80 tranzactii anuntate, de peste 1 milion euro, potrivit unui raport intern al bancii de investitii Capital Partners.

“Este vizibila o dezghetare la nivelul interesului de principiu al cumparatorilor si al vanzatorilor pentru o tranzactie, incepand de prin decembrie 2009. De aici insa pana la materializarea unor tranzactii e cale destul de lunga: ma astept deci ca piata sa-si revina lent in 2010 si sper sa avem macar stagnare anul acesta, deoarece 2009 a pontat si cateva cozi de tranzactii incepute de fapt in anul euforic 2008”, declara recent, pentru Wall-Street, Doru Lionachescu.

Top cele mai active firme de consultanta si case de avocatura in M&A