Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), liderul pietei locale de asigurari, a inregistrat in 2009 un profit brut de 24,19 milioane de euro din afacerile locale, potrivit unui anunt al grupului de pe site-ul oficial.
Totusi, rezultatul nu poate fi comparat cu cel raportat anul precedent pentru ca in 2008 grupul a inclus si castigul obtinut de Unita (actuala Uniqa n.red.), vanduta intre timp grupului Uniqa, de asemenea austriac.

Primele brute subscrise de grup in Romania au insumat anul trecut 606,66 milioane de euro, in crestere de 14,8% fata de 2008.

Pe segmentul asigurarilor generale, primele brute subscrise au crescut 5,1%, la 519,42 milioane de euro, in timp ce pe asigurarile de viata au fost subscrise prime in valoare totala de 87,23 milioane de euro, in crestere cu 123% fata de 2008.

La nivel de grup, Vienna Insurance Group a inregistrat anul trecut un profit brut de 441,25 milioane euro.

Pe piata romaneasca, VIG detine companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig, al doilea jucator de pe secotrul asigurarilor general din Romania, si Asirom. La aceasta data, grupul poarta discutii in vederea preluarii Omniasig Life de catre grupul francez Axa, care si-a anuntat intentia de a intra pe piata romaneasca la sfarsitul anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri