IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, va acorda Bancpost garantii, care sa permita finantarea companiilor mici si mijlocii in activitatile de export, dupa ce banca s-a alaturat programului IFC Global Trade Finance, arata un comunicat al institutiei internationale.
Garantiile pe care le va acorda IFC bancii romanesti vor facilita finantarea si prefinantarea la export a companiilor din sectoarele importante pentru crearea de noi locuri de munca, inclusiv afacerile din agricultura.

"Inscrierea in programul IFC Global Trade Finance ne va ajuta sa oferim solutii in ceea ce priveste exporturile clientilor nostri si sa crestem capacitatea ca acestia sa acceseze noi piete la nivel mondial", a spus directorul general al Bancpost, Mihai Bogza.

Programul IFC Global Trade Finance sustine comertul cu pietele emergente la nivel mondial prin atenuarea riscurilor. Astfel, IFC vrea sa creasca ponderea pe care o au tarile in curs de dezvoltare in comertul international, prin extinderea si sustinerea capacitatii bancilor de oferi solutii de finantare la export.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
TBI Bank a înregistrat un profit net de aproape 23 milioane euro în 2019
Setari Cookie-uri