Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat un volum indicativ de finantat pentru trimestrul al doilea (T2) al acestui an intre 11 si 13 miliarde de lei, dupa ce in primele trei luni a luat din piata 12,7 miliarde de lei pentru finantarea deficitului public si refinantarea datoriei publice.
In aprilie, MFP intentioneaza atragerea unui volum de 4,5 miliarde de lei "prin certificate de trezorerie cu o maturitate de 6 si 12 luni, redeschiderea emisiunilor benchmark cu maturitatile de 3 si 5 ani lansate in luna martie 2010 si a emisiunii lansata initial in anul 2007 cu o maturitate de 10 ani, actualmente cu o maturitate reziduala de 7 ani".

Totodata, calendarul de emisiuni pentru luna aprilie 2010 va fi modificat prin reducerea numarului emisiunilor de titluri de stat, de la la 5, iar emisiunea de certificate de trezorerie programata pentru 19 aprilie a fost inlocuita cu redeschiderea emisiunii de obligatiuni cu o maturitate reziduala de 7 ani, se mai arata in comunicatul ministerului.

In primul trimestru, Finantele au luat mai mult decat nivelul de 10-12 miliarde de lei estimat initial. Tot in martie, Romania a plasat pe piata externa 1 miliard euro, prin obligatiuni cu maturitate la cinci ani, la o rata a cuponului de 5%. Randamentul pentru acestea a fost de 2,68 puncte procentuale peste mid-swap. Pretul a fost de 99,25% din valoarea nominala, iar randamentul de 5,18%.

In 2009, MEF a luat din piata aproape 65 miliarde de lei (peste 15 miliarde de euro), de peste cinci ori mai mult decat in 2008.

Tinta de deficit bugetar pentru finalul acestui an este de 5,9% din produsul intern brut (PIB).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri