BCR scade dobanzile la depozitele in lei

BCR, cea mai mare banca din Romania, a redus dobanzile platite la depozitele si conturile de economii in lei cu pana la 1 punct pentru persoane fizice si cu jumatate de punct pentru companii.
Dobanda platita de BCR la depozitele populatiei in lei variaza acum intre 6,5% si 7% in functie de perioada de constituire si suma depusa. Totusi, banca inca ofera dobanzi de 7,5% la depozitele in lei pe termen de 2 ani, in incercarea de a atrage bani pe o durata de timp mai mare.

In cazul persoanelor juridice, banca reduce dobanda cu jumatate de punct la depozitele la termen si Conturile Ideal BCR in lei.

Plata dobanzii se efectueaza semestrial, iar in cazul lichidarii depozitului inainte de scadenta, banca bonifica o dobanda de 2.5% pentru lei si 1% pentru EUR, pentru perioada de detinere a depozitului. BCR nu percepe comision de retragere numerar la lichidarea la scadenta sau oricand dupa aceasta data.

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in lei au scazut puternic de la inceputul acestui an, pe masura ce banca centrala a redus nivelul dobanzii de politica monetara de 3 ori, pana la 6,5% pe an.

BCR, cea mai mare banca de pe piata locala, a obtinut anul trecut un profit net consolidat de 206,3 milioane euro, in scadere cu 57,1% fata de 2008, pe fondul cresterii puternice a costurilor cu provizioanele.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri