"Noile dobanzi vor fi aplicate atat creditelor noi, cat si creditelor pentru care recalcularea dobanzii s-ar fi facut automat, potrivit contractului, la sfarsitul lunii iunie 2010", arata un comunicat al institutiei de credit.

Scaderea medie a dobanzilor va fi de 4,5%.

Raiffeisen reflecta, prin aceasta decizie, scaderea dobanzilor din piata monetara romaneasca din ultimele luni, ca urmare a relaxarii politicii monetare de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Banca Central a redus de la inceputul anului dobanda cheie cu 1,5 puncte procentuale, de la 8% la 6,5% pe an, miscare urmata de scaderea dobanzilor in piata monetara. Astfel, dobanda ROBOR la sase luni, in functie de care sunt fixate majoritatea dobanzilor variabile la creditele in lei acordate de banci, era joi de 6,51% pe an, fata de 10,48% in 31 decembrie 2009.

"Dorim sa transferam evolutia pozitiva a pietei, influentata si de masurile Bancii Nationale, catre clientii nostri. De asemenea, ne dorim ca in acest fel sa stimulam si potentialii clienti noi", afirma Radu Topliceanum directorul Ariei Persoane fizice din Raiffeisen Bank,