Maria Cristina Matei si-a inceput cariera bancara in cadrul ING, iar in prezent detine functia de director al departamentului de Dezoltare Produse Bancare pentru persoane fizice.

Ea il inlocuieste pe Albert Roggemans, directorul general adjunct al ING Bank Romania, care a parasit banca in noiembrie anul trecut pentru a se reintoarce in Belgia, la o banca locala.

De la inceputul anului 2010, ING Bank functioneaza pe piata locala ca banca universala cu trei divizii de produse si servicii bancare pentru persoane fizice si intreprinderi mici, pentru intreprinderi mijlocii si pentru mari corporatii.

In prezent, toate diviziile ING Bank din Romania sunt conduse de manageri romani.

Bancile cu capital strain au acordat in ultimii ani pozitii-cheie in structurile organizationale din sistemul bancar romanesc. August 2006 a fost un moment important pentru intreg bankingul romanesc, reprezentat de incredintarea conducerii bancii ING Bank unui manager roman, prin numirea lui Misu Negritoiu (foto) pe pozitia executiva. El devenea atunci primul bancher roman care prelua conducerea executiva a unei mari banci cu actionar majoritar strain.

In noua formula de management, Bogdan Boteanu, director general adjunct clienti corporate, a preluat din 1 februarie 2010, coordonarea diviziei pentru intreprinderile mijlocii (Mid Corporate Banking) si a retelei pentru persoanele juridice.

Divizia care ofera servicii si produse bancare marilor corporatii si institutiilor financiare (Commercial Banking), va fi coordonata din 1 iulie 2010 de catre Mihaela Bîtu. In prezent, Mihaela administreaza activitatile de creditare ale bancii la nivel regional.

Toti membrii echipei de management si-au inceput cariera in cadrul ING Bank Romania in urma cu 14 ani si au ocupat de-a lungul timpului pozitii de conducere in cadrul companiei atat la nivel local cat si la nivel regional.