"Mi-as dori o intarire a supravegherii pietei in privinta insider trading si a obligativitatii raportarilor financiare, pentru a se schimba modalitatea in care sunt interpretare aceste raportari", a declarat Radu Craciun, director de investitii Eureko Pensii, in cadrul conferintei "Maturizarea pietei de capital romanesti", organizata de wall-street.ro si Intercapital Invest.

Manipularea pietei prin intermediul informatiilor detinute de care insiderii companiilor ar trebui sa fie penalizate pentru a fi descurajate, a afirmat Razvan Pasol, director la Intercapital Invest. "Totusi, in opinia mea, aceasta manipulare este de scurta durata", sustine el.

Craciun a mai afirmat ca si fondurile de pensii sunt afectate de speculatii si de afirmatiile care manipuleaza piata. "Partea a maturizarii pietei de capital trebuie sa includa si trecerea de la o piata preponderent speculativa catre una cu un gen de structura investitionala pe termen lung", sustine reprezentantul Eureko Pensii.

Maturizarea pietei de capital romanesti

Cotidianul online de business wall-street.ro si casa de brokeraj Intercapital Invest organizeaza la aceasta ora conferinta "Maturizarea pietei de capital - Intrebari si raspunsuri".

Evenimentul se adreseaza exclusiv investitorilor de pe piata de capital, interesati sa discute cu invitatii problemele si solutiile pentru maturizarea bursei romanesti.

Va invitam aici sa transmiteti speakerilor intrebarile dumneavoastra.