Leul pierde teren in fata euro

Banca centrala a afisat un curs de referinta de 4,1128 lei/euro, in crestere cu peste 2 bani (0,54%), fata de cel de miercuri, in conditiile in care si zlotul si forintul au pierdut teren in fata euro, spre deosebire de dolar, care s-a apreciat treptat fata de moneda unica europeana.

Cursul a urcat relativ constant pe piata interbancara, in prima parte a zilei, de la 4,0940 la 4,1160 lei/euro, nivel de care nu a reusit, insa, sa treaca.

Pentru moneda americana, BNR a afisat un curs de referinta de 3,0897 lei/dolar, mai mare cu peste 3 bani (1,08%) fata de nivelul anterior.

In piata monetara, dobanzile pe termen foarte scurt au continuat sa scada, situandu-se in jurul dobanzii acordate de BNR la facilitatea de depozit, de 2,50% pe an.

In prima parte a zilei, BNR a afisat un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 2,23% pe an, in scadere fata de cel de miercuri, de 2,44%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a coborat la 2,73%, de la nivelul din sedinta precedenta, de 2,94% pe an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri