Grupul bancar Piraeus, un jucator de talie medie de pe piata locala, intra pe segmentul de factoring, prin lansarea Cash Flow Factoring, produs destinat companiilor angajate in parteneriate de afaceri cu autoritatile statului roman si cu companiile subordonate acestora.
Acest produs de factoring ii permite bancii sa finanteze in proportie de 50%, 65% sau 80% creantele companiilor pe care le are ca si clienti, in functie de bonitatea financiara a platitorilor in numele carora au fost emise facturile pe care banca urmeaza sa le finanteze.

Scopul produselor de pe piata de factoring este de a imbunatati lichiditatea companiilor beneficiare, a reduce nivelul creantelor neincasate si a contribui la managementul fluxurilor de capital.

Piraeus Bank accepta o perioada de rambursare de pana la 3 ani pentru sumele obtinute prin factoring si nu percepe dobanda sau costuri lunare de administrare. Plata facilitatii si a comisioanelor aferente se efectueaza in momentul incasarii creantei.

Factoringul este un produs de finantare
care presupune cesiunea facturilor cu plata la termen in vederea obtinerii rapide de numerar. Finantarea nu include garantii materiale (depozit, ipoteca), ci se face strict pe baza facturilor emise de clienti.

Potrivit datelor din 2008, Romania ocupa ultimul loc in regiune in functie de volumul tranzactiilor de factoring raportat la produsul intern brut (PIB), cu un nivel de 0,52%, fata de 0,67% din PIB in Bulgaria. Piata de factoring din Romania ar putea creste anul acesta cu 10-15% fata de 2009, cand a scazut cu aproape 30% comparativ cu 2008, sustin specialisti in domeniu.

Pentru a dezvolta acest segment de business, UniCredit Tiriac Bank, lider pe piata locala de factoring, intentioneaza sa infiinteze o asociatie a jucatorilor de pe aceasta piata.

In prezent, tot mai multi jucatori din sistemul bancar tintesc micii intreprinzatori prin divizii specializate in servicii de factoring. In acest moment, pe piata romaneasca, ofera servicii de factoring ING, BCR, BRD SocGen, UniCredit, Raiffeisen Bank, RBS , BT, Romexterra si Millennium Bank.

Piata de factoring din Romania ar putea creste anul acesta cu 10-15% fata de 2009, cand a scazut cu 27,8%, pana la 1,3 miliarde de euro, comparativ cu 2008, in contextul diminuarii puternice a numarului debitorilor acceptati de companiile de profil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri