Banca centrala a afisat un curs de referinta de 4,1425 lei/euro, in crestere cu peste un ban (0,29%) fata de cel anterior si care marcheaza un maxim din 21 ianuarie, dupa o depreciere treptata a leului in prima parte a sedintei valutare, ce a urmat tendinta zlotului polonez.

Luni, Banca Nationala a Romaniei (BNR) afisase un curs de schimb de 4,1305 lei/euro.

Moneda nationala a deschis sedinta usor sub 4,13 lei/euro si s-a depreciat treptat in primele ore, pana la o cotatie maxima de circa 4,143 lei/euro. In regiune, zlotul a avut o tendinta aproape identica, pierzand teren de la 3,862 pana la 3,885 zloti/euro, potrivit NewsIn.

Pentru moneda americana, BNR a afisat un curs de referinta de 3,0528 lei/dolar, in crestere cu aproape 2 bani (0,55%) fata de nivelul anterior.
In piata monetara, dobanzile pe termen foarte scurt au crescut usor, dar se mentin in jurul dobanzii acordate de BNR la facilitatea de depozit, de 2,50% pe an.

In prima parte a zilei, BNR a afisat un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 2,37% pe an, in usoara crestere fata de cel de luni, de 2,29%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a urcat la 2,87%, de la nivelul din sedinta precedenta, de 2,79% pe an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
4 sfaturi financiare cand calatoresti in strainatate