Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis autorizarea definitiva a fuziunii Fondului de Pensii Administrat Privat KD, fond absorbit, cu Fondul de Pensii Administrat Privat Eureko, fond absorbant.
In sistemul de pensii private romanesc, procesul de autorizare a fuziunii cuprinde doua etape, prealabila si definitiva.

"Astfel, decizia autorizarii definitive a fost luata in conditiile indeplinirii cerintelor de consultare a participantilor cu privire la noile conditii ale fondului absorbant. Preluarea participantilor care nu s-au transferat de la fondul de pensii absorbit la fondul de pensii absorbant, cat si preluarea activelor ramase dupa transferul participantilor la alte fonduri de pensii administrate privat se efectueaza dupa obtinerea autorizarii definitive a fuziunii”, a amintit arbitrul pietei pensiilor private.

In prezent, pe piata pensiilor administrate privat sunt autorizate 10 fonduri de pensii si 10 administratori supravegheati si controlati de catre CSSPP. Conform ultimelor date disponibile, la finalul lunii martie 2010, in Pilonul II erau inscrisi 5.004.234 participanti, iar activele nete acumulate insumau 2.967,2 milioane de lei.

CSSPP a anuntat de asemenea finalizarea operatiunilor de fuziune a fondurilor de pensii administrate privat OTP si Prima Pensie cu BCR Fond de Pensii Administrat Privat.

„Aceste doua operatiuni de fuziune se incadreaza intr-un proces natural de consolidare a pietei fondurilor de pensii administrate privat in conditiile in care legea pensiilor private prevede un plafon minim de 50.000 de participanti care trebuie atins in perioada primilor 3 ani de la data constituirii fondului de pensii, in vederea asigurarii functionarii eficiente si in conditii de siguranta pentru participanti”, conchide comunicatul CSSPP.


Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri