Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat ratingul acordat a doua banci de pe piata locala, Bancpost si Banca Romaneasca, de la la BBB- la BB+, cu perspectiva negativa, dupa ce in urma cu cateva zile a retrogradat si bancile lor mama, EFG Eurobank, respectiv National Bank of Greece.
Marile banci grecesti, printre care si National Bank of Greece si EFG Eurobank, sunt vazute de agentiile de rating ca fiind din ce in ce mai riscante din cauza pozitiei lor nefavorabile in ceea ce priveste lichiditatea si finantarea, iar efectele se vad si asupra subsidiarelor lor din Romania.

Agentia de rating Fitch a retrogradat subsidiarele Banca Romaneasca si Bancpost, coborand ratingul creditelor pe termen lung acordate de cele doua institutii la BB+ de la BBB-, cu perspectiva negativa. Fitch sustine ca a luat aceasta decizie deoarece abilitatea bancilor mama de a-si sustine subsidiarele s-a redus. Ratingurile acordate subsidiarelor pentru imprumuturile pe termen lung sunt bazate pe suportul pe care acestea il primesc de la actionari (bancile mama).

Banca Romaneasca si Bancpost au o cota de 7% pe piata bancara din Romania.

Scenariu de risc: Bancile grecesti sa isi retraga capitalul din Romania
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri