EximBank a obtinut in 2009 un profit brut in valoare de 170 milioane lei, de 1,8 ori mai mare fata de cel inregistrat in 2008, in conditiile in care banca si-a majorat activele cu 16% anul trecut, pana la 3,4 miliarde lei.

EximBank a realizat anul trecut un profit brut de 170 milioane lei, de 1,8 ori mai ridicat fata de cel inregistrat in 2008, in ciuda conditiilor dificile de pe piata bancara.

Valoarea garantiilor emise de banca se ridica la 520 milioane lei la finalul lui 2009, fiind de 3,4 ori mai mare fata de sfarsitul anului precedent. Cea mai mare parte a garantiilor acordate s-au indreptat catre companiile din sectorul privat, in special catre cele care activeaza in productia de energie electrica si in industria extractiva.

"Credem ca am reusit sa crestem sprijinul pe care banca il acorda societatilor romanesti atat private, cat si de stat. Am redus multe cheltuieli, inclusiv cu protocolul, deplasarile sau investitiil, dar am si schimbat tot procesul de vanzari si relatii cu clientii, concomitent cu o imbunatatire a fluxurilor si o reducere a timpului de acordare a creditelor", a declarat Ionut Costea (foto), presedintele EximBank.

Activele EximBank s-au majorat cu 16% in 2009, ajungand pana la 3,4 miliarde lei, iar indicele de rentabilitate a activelor s-a plasat la 4,3% la finalul anului trecut, in timp ce media pe sistemul bancar a fost de 0,24%.

Creditele indoielnice cu care se confrunta EximBank reprezinta doar 0,3% din valoarea neta totala a portofoliului de credite, sub media de 1,46% inregistrata la nivelul intregului sistem bancar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Vladescu si-a garantat o parte din cautiune cu lingouri de aur