“Perspectivele pe care le vedem pentru piata locala de M&A sunt ca media tranzactiilor sa scada sub 5 milioane de euro in urmatorii 2-3 ani”, a declarat Marius Stancescu (foto), presedinte Riff Holding International,

El a precizat ca dupa un an si jumatate, cel mult doi ani, dupa ce piata de fuziuni si achizitii va traversa perioada nefasta prin care trece acum, numarul tranzactiilor va incepe din nou sa creasca.

“Estimez ca valoarea tranzactiilor va scadea anul acesta comparativ cu anul trecut. Acesta este un lucru bun pentru ca vor fi preluate si companii cu valori mai mici de 1 milion de euro, lucru ce se intampla foarte rar anii trecuti”, a mai spus Stancescu.

Piata de fuziuni si achizitii (M&A) din Romania a crescut in primul trimestru al acestui an cu 75% comparativ cu trimestrul I din 2009, la 178 milioane euro, releva un raport de piata realizat de Capital Partners.

Astfel, in primul trimestru au avut loc 25 de tranzactii, in crestere cu 79% fata de aceeasi perioada a anului anterior, cand au fost anuntate 14 tranzactii.