Astfel, pentru primul trimestru din 2009, ALB (Asociatia Societatilor Financiare) a publicat un nivel al finantarilor acordate de companiile de leasing de pe piata autohtona in valoare totala de 356,179 milioane de euro.

Vezi aici unde a ajuns nivelul finantarilor din leasing la finalul anului 2009.

In acelasi timp, scaderea estimata de Eurotaxglass’s ar situa nivelul finantarilor acordate de societatile de leasing in primele trei luni din acest an la o valoare totala de 67,675 milioane de euro, diminuare de peste cinci ori (5,4 n.red) a nivelului pietei in primul trimestru in comparativ cu aceeasi perioada din 2009.

“Cifrele sunt rezultate in urma unui studiu independent al Eurotaxglass’s , pe baza colaborarii cu societatile care ne sunt clienti. Potrivit acestui studiu intern, nivelul finantarilor acordate de companiile de leasing , in primul trimestru din 2010, a scazut cu 81% fata de perioada similara a anului trecut. Totodata s-au inchis 23 de outlet-uri de dealeri (5% din total) si 250 de service-uri auto (8% din totalul acestora). Urmeaza sa vedem daca datele ALB vor confirma sau infirma acest rezultat privind industria leasingului”, a declarat Sorin Iacob, director general al companiei.

El a mai spus ca, potrivit ultimelor date furnizate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), consolidate pe baza raporatelor facute de importatori si producatori, numarul de masini noi vandute a scazut cu 69,7% in primele trei luni ale anului in curs.

De asemenea, numarul de inmatriculari ale masinilor second hand a scazut cu 42% in primul trimestrul, datele provin pe baza raportarilor DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari a Vehiculelor) vizavi de inmatricularile lunare.