Industria locala de leasing a inregistrat o scadere finantarilor acordate de 81% in primul trimestru comparativ cu perioada similara din 2009, potrivit unui studiu al Eurotaxglass’s, companie specializata in furnizarea de informatii, solutii si servicii de consultanta pentru domeniul auto.
Astfel, pentru primul trimestru din 2009, ALB (Asociatia Societatilor Financiare) a publicat un nivel al finantarilor acordate de companiile de leasing de pe piata autohtona in valoare totala de 356,179 milioane de euro.

Vezi aici unde a ajuns nivelul finantarilor din leasing la finalul anului 2009.

In acelasi timp, scaderea estimata de Eurotaxglass’s ar situa nivelul finantarilor acordate de societatile de leasing in primele trei luni din acest an la o valoare totala de 67,675 milioane de euro, diminuare de peste cinci ori (5,4 n.red) a nivelului pietei in primul trimestru in comparativ cu aceeasi perioada din 2009.

“Cifrele sunt rezultate in urma unui studiu independent al Eurotaxglass’s , pe baza colaborarii cu societatile care ne sunt clienti. Potrivit acestui studiu intern, nivelul finantarilor acordate de companiile de leasing , in primul trimestru din 2010, a scazut cu 81% fata de perioada similara a anului trecut. Totodata s-au inchis 23 de outlet-uri de dealeri (5% din total) si 250 de service-uri auto (8% din totalul acestora). Urmeaza sa vedem daca datele ALB vor confirma sau infirma acest rezultat privind industria leasingului”, a declarat Sorin Iacob, director general al companiei.

El a mai spus ca, potrivit ultimelor date furnizate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), consolidate pe baza raporatelor facute de importatori si producatori, numarul de masini noi vandute a scazut cu 69,7% in primele trei luni ale anului in curs.

De asemenea, numarul de inmatriculari ale masinilor second hand a scazut cu 42% in primul trimestrul, datele provin pe baza raportarilor DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari a Vehiculelor) vizavi de inmatricularile lunare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri