BCR intareste securitatea agentiilor si limiteaza numerarul

Banca Comerciala Romana (BCR) intareste securitatea sucursalelor, prin implementarea unui sistem complex de protectie si supraveghere permanenta si introducerea unor plafoane de numerar, ca sa reduca riscul de agresiune.
Cea mai mare banca din piata dupa active precizeaza ca noile masuri nu vor afecta servirea clientilor, in conditiile in care operatiunile cu numerar efectuate de acestia se vor derula la fel ca pana in prezent. Banca vrea, insa, sa stimuleze clientii sa efectueze tranzactii fara numerar, prin intermediul cardurilor bancare sau internet banking.

"Existenta numerarului in unitatile bancare le face pe acestea sa fie potentiale tinte pentru agresori. Cu cat mai putin numerar, cu atat mai putin interes din parte potentialilor infractori", a afirmat directorul de management al securitatii in cadrul BCR, Florentin Stanciu.

"Pentru a le face cat mai neatractive pentru agresori, am hotarat sa reducem semnificativ plafoanele de numerar din unitatile BCR, prin aplicarea unui plan flexibil de alimentare cu numerar si inlocuirea seifurilor cu aparate multifunctionale specializate, care nu elibereaza numerar decat in urma validarii tranzactiilor in sistemul informatic", a completat el.

Concret, noul program al BCR presupune ca supravegherea unitatilor BCR prin intermediul unor sisteme performante de securitate si camere de luat vederi, precum si prin echipaje mobile de securitate cu rol de patrulare, asigurate de firme de securitate specializate. In acest fel, timpii de interventie se reduc semnificativ, dupa cum arata testele efectuate, mentioneaza banca.

In urma introducerii noilor sisteme de securitate, BCR va inlocui paza umana permanenta a unitatilor sale cu sisteme avansate de supraveghere si patrule mobile, "reducand in acelasi timp atractivitatea unitatilor pentru potentiali agresori prin dimininuarea semnificativa a numerarului disponibil in cadrul acestora".

BCR are in prezent o retea de 664 de unitati de retail, pentru populatie si microintreprinderi, precum si 48 de centre de afaceri corporate, dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri