Banca Romaneasca reduce ratele de dobanda pentru depozitele in lei cu pana la un punct procentual si pastreaza neschimbate bonificatiile oferite pentru economiile in euro, dolari, lire sterline sau franci elvetieni.
Banca Romaneasca, controlata de National Bank of Greece, a redus, incepand cu data de 20 aprilie 2010, dobanzile la depozitele in lei pe termen de o luna la 7,6% (in scadere cu 0,4 p.p.), pe cele la depozitele pe termen de 2 luni la 7,65% (in scadere cu 0,6 p.p.), iar cele la depozitele cu scadenta la 3 luni au coborat la 7,8% (in scadere cu 0,7 p.p.), potrivit unui comunicat al institutiei de credit.

De asemenea, dobanda platita de banca pentru economiile plasate pe termen de 4 luni s-a redus la 8,3% (in scadere cu 0,95 p.p.), iar cea oferita la plasamentele pe 6 luni a coborat la 7,5% (in scadere cu 0,75 p.p.), in timp ce pentru depozitele pe 1 an dobanda este de 7,25% (in scadere tot cu 0,75 p.p.).

Dobanda plata de Banca Romaneasca pentru depozitele pe 270 de zile a ramas neschimbata, respectiv de 7,50%.

„Ratele de dobanda practicate de Banca Romaneasca la depozitele in lei au fost actualizate asigurand atat corelarea graduala cu nivelul dobanzii de piata monetara, cat si mentinerea unor niveluri atractive ale acestora. Banca dispune in prezent de un nivel confortabil de solvabilitate de 24%”, a declarat Lakis Couninis, director executiv al unitatii de Retail din cadrul Bancii Romanesti.

Banca a operat modificari si pentru depozitele standard in lei, cu plata lunara a dobanzii. Astfel, noile rate de dobanda valabile sunt 7,50% (la 90 de zile), 7,25% ( la 180 de zile) si respectiv 7% (la 365 de zile). Pentru contul Flexibil in lei, noua valoare de dobanda este de 6,50%, in scadere cu 1,5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri