Actionarii GarantiBank Romania au dat unda verde transferului activitatii catre subsidiara GE Garanti Bank SA, constituita pentru transformarea statului activitatii locale din sucursala in subsidiara, arata o hotarare AGA din 22 martie, publicata in Monitorul Oficial.

In urma transformarii de statut, banca va fi reglementata de BNR si nu de banca centrala olandeza, ca in prezent. Astfel, GE Garanti Bank SA va fi detinuta integral de Dogus GE BV, societate inregistrata in Olanda, si de General Electric Capital Corporation, conform NewsIn.

In prezent, GarantiBank functioneaza ca sucursala a GarantiBank International NV din Olanda, care este detinuta de GarantiBank Turcia.

Astfel, actionarii bancii "intentioneaza ca intreaga activitate si angajatii Garanti Bank International NV Sucursala Romania sa fie transferate catre societate si continuate de aceasta", urmand sa informeze clientii despre acest transfer si sa le ceara consimtamantul.

"Este esential ca transferul sa aiba loc cat mai rapid, pentru a evita orice intreruperi sau afectari in sens negativ ale activitatilor transferate", se mai spune in decizia AGA.

Decizia de transformare a statutului bancii a fost luata la sfarsitul lui 2008.

Luni, GarantiBank Romania a anuntat ca si-a mutat sediul central in cadrul complexului de birouri Novo Park, din Pipera, unde a inchiriat peste 4.300 de metri patrati, in care vor lucra circa 300 de angajati.

Banca are o retea de 51 de agentii in Romania, dintre care 21 in Bucuresti, 100 ATM-uri si peste 5.000 terminale POS.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si