Turcii de la Dogus reduc capitalul Motoractive cu 47% dupa pierderile de anul trecut

Compania de leasing Motoractive IFN, detinuta de grupul turc Dogus, a inregistrat pierderi de 72,32 milioane lei (17 milioane euro) anul trecut, motiv pentru care actionarii au decis reducerea capitalului social cu 47%, pana la 59,13 milioane lei, potrivit hotararii AGA de la inceputul lui aprilie.

Inainte de reducere, Motoractive IFN avea un capital social de 111,99 milioane lei.

"Actionarii doresc sa utilizeze rezervele disponibile ale societatii in vederea acoperirii unei parti din pierderi si sa procedeze la reducerea capitalului social al societatii, astfel incat aceasta sa reflecte situtia valorii activului net al societatii prezentat in situatiile financiare din 2009", se mentioneaza in document.

Astfel, actionarii aproba acoperirea partiala a pierderilor cu rezerve in valoare totala de 19,46 milioane lei.

Reducerea capitalului social se face prin anularea a 5,285 milioane actiuni, care apartin actionarului Dogus GE BV, numarul total de actiuni coborand la 5,913 milioane.

"Motivele reducerii capitalului social sunt legate de acumularea de pierderi, de dimensiunea actuala a activitatii societatii si de necesitatea de a aduce capitalul social la un nivel care reflecta valoarea activului net al societatii conform situatiilor financiare din 2009", se mai arata in document.

In urma reducerii capitaului social, Dogus GE BV controleaza 99,99998% din capitalul social, iar GE Capital International Holdings Corporation - 0,00002%.

GE Money a intrat pe piata din Romania in 2006 prin achizitionarea a trei companii specializate in servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive), Ralfi IFN SA (companie care ofera credite de consum sub denumirea de Estima Finance) si Domenia Credit IFN SA (companie specializata in credite ipotecare si imobiliare).

Din iunie 2008, firmele folosesc brandul GE Money.

Cele trei companii sunt detinute in parteneriat de grupul turc Dogus Holding AS si de General Electric Capital Corporation (GECC), companie a General Electric.

Dogus Group din Turcia a cumparat in decembrie 2007 de la divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric 49,9% din actiunile companiilor controlate de GE Money pe piata romaneasca, respectiv Motoractive, Ralfi si Domenia Credit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri