“Sustinem implementarea directiei europene referitoare la comisioanele de rambursare anticipanta, insa Asociata Romana a Bancilor nu este de acord ca pe langa prevederile acestei directive sa fie implementate si alte modificari”, a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele ARB.

Consiliul Concurentei, dar si Guvernul sustin eliminarea completa a comisioanelor de rambursare anticipata a creditelor, in timp ce Asociatia Romana a Banci considera suficienta limitarea lor la 1% din valoarea rambursata.

“Parerea mea personala este ca poate mai exista si unele comisioane de rambursare anticipate mai mari in piata, iar fiecare banca ar putea sa le revizuiasca, dar de aici pana la obligativitate sau impunerea acestui lucru prin lege este un pas destul de mare”, sustine Radu Gratian Ghetea.

Premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul va adopta proiectul de act normativ propus de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) privind eliminarea comisionului de rambursare anticipata a creditelor bancare, inclusiv pentru imprumuturile cu garantie imobiliara.