Emporiki Bank Grecia a injectat 25 milioane lei in subsidiara din Romania, acoperind in intregime suma prevazuta in majorarea de capital a bancii, potrivit unui comunicat al institutiei de credit din Grecia, parte a grupului francez Credit Agricole.

In urma acestei operatiuni, Emporiki Bank Grecia a ajuns sa detina 99,58% din capitalul Emporiki Bank Romania, potrivit NewsIn.

De asemenea, Emporiki Bank Grecia a mai adus si in februarie circa 19 milioane de euro la capitalul subsidiarei din Romania. Capitalul social al Emporiki Bank Romania ajunsese dupa respectiva operatiune la 274,6 milioane lei.

Emporiki Bank Romania a inregistrat in 2009 o pierdere neta de 18,35 milioane euro, de peste doua ori mai mare decat in 2008, cand rezultatul negativ s-a ridicat la 7,77 milioane euro. De asemenea, valoarea activelor s-a redus cu 0,4% in decursul anului trecut, la 182,22 milioane euro, de la 183,03 milioane euro.

Emporiki Bank Romania are o retea de 35 de unitati si o agentie. Banca mama, Emporiki Bank Grecia, face parte din grupul francez Credit Agricole si este prezenta in Grecia, Albania, Bulgaria, Romania, Cipru si Marea Britanie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Credit Agricole ar putea acorda credite numai in lei populatiei