„Avand in vedere fenomenul atmosferic fara precedent cu care s-a confruntat recent intregul spatiu european, fenomen produs de eruperea vulcanului Eyjafjallajokull, compnaia a lansat acest produs de asigurare nou („Asigurarea persoanelor pentru riscul de afectiuni medicale produse de cenusa vulcanica”), adaptat specific acestei situatii”, se precizeaza in comunicatul asiguratorului.

Prin intermediul acestei polite de asigurare, sunt acoperite afectiunile medicale produse de cenusa vulcanica, respectiv afectiuni pulmonare, dermatologice si/sau oftalmologice.

Astfel, asiguratii care incheie aceasta polita beneficiaza de acoperirea costurilor medicale de spitalizare si a costurilor medicamentelor necesare tratarii afectiunilor pulmonare, dermatologice si/sau oftalmologice produse de cenusa vulcanica.

Polita poate fi incheiata in oricare din sediile companiei din toata tara, iar pretul este de 15 lei. gratuit si

„Polita se aplica numai evenimentelor care au loc pe teritoriul Romaniei, ca urmare a prezentei unui nor de cenusa vulcanica deasupra teritoriului tarii noastre. In asigurare sunt cuprinsi gratuit copiii asiguratului cu varsta sub 12 ani”, arata acelasi comunicat.

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group. In prezent, compania ocupa locul al doilea pe piata asigurarilor generale din Romania, cu o cota de piata de 15,70.

Vienna Insurance Group (VIG) este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, listat la Bursa si cu sediul central in Viena. In afara pietei locale din Austria, Vienna Insurance Group este de asemenea activa, prin filiale si grupuri de asigurari, in Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Cehia, Turcia, Ungaria, Ucraina si Belarus. De asemenea, are sucursale si in Italia si Slovenia.

Pe piata din Austria, Vienna Insurance Group (VIG) este reprezentat prin Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung si Sparkassen Versicherung.