Cei cinci presedinti ai Societatilor de Investitii Financiare (SIF-uri) au acceptat ridicarea de detinere de la 0,1 la 1 la suta din capitalul social.

Aceasta masura se va face prin modificarea Legii pietei de capital 297 din 2004.

Prin modificarea legii, masura va putea fi adoptata de catre Consiliul de Administratie al SIF-urilor si nu va mai fi nevoie de o decizie a Adunarii Generale a Actionarilor.

Varujan Vosganian, presedintele Comisiei Buget-Finante din Senat, a spus ca ridicarea pragului se va face concomitent cu impunerea unor sanctiuni stricte in cazul unor tentative de preluare ostila si cu instruirea unor regului de guvernanta corporativa.

Conform lui Varujan Vosganian, SIF-urile vor fi conduse de un Consiliu de supraveghere, iar managementul va fi asigurat de un Consiliu executiv, care poate fi o societate de administrare.

Pragul de 1 la suta raspunde nevoii de a pastra obiectul initial de activitate al SIF-urilor, acela de organism de plasament colectiv, desi intr-o forma atipica.

Acest nivel permite o anumita coagulare a actionariatului, fara a deschide calea catre o concentrare puternica sau preluarea majoritatii.

Modificarea limitei de 0,1 la suta va indeparta orice suspiciune in ceea ce priveste o eventuala dorinta a managementului de a se proteja si de a bloca schimbarile in conducerea SIF-urilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
[UPDATE] Legea cash-back, modificata! Pragul urca la 50.000 euro