GE Money, divizia de servicii financiare de retail a General Electric in Romania, vrea sa vanda romanilor credite de consum prin reteaua de magazine Mr.Bricolage la o dobanda ce incepe de la 35,4% pe an, de peste 5 ori mai mare decat dobanda de politica monetara stabilita de banca centrala la 6,5% pe an.
Clientii Mr.Bricolage pot alege sa isi plateasca cumparaturile in rate, prin intermediul creditelor oferite de GE Money la dobanzi ce incep de la 35,4% pe an, potrivit unui comunicat de presa al institutiei.

Creditele sunt acordate pe perioade cuprinse intre 1 si 5 ani, iar suma maxima care poate fi imprumutata este de 20.000 de lei la o Dobanda Anuala Efectiva (DAE) ce incepe de la 35,4%, de aproape cinci ori si jumatate mai mare decat dobanda cheie, care a fost stabilita de Banca Nationala a Romaniei la nivelul de 6,5% pe an, iar tendinta este de scadere.

Spre exemplu, pentru un credit de 3.000 de lei pentru un produs sau mai multe luate de la Mr. Bricolage, pe o perioada de 5 ani, rata lunara platita de client este de 98,11 lei, iar suma totala de plata este de 5.886,6 lei, aproape dublu fata de suma imprumutata.

GE Money avea un portofoliu de credite in valoare de 185 milioane de dolari la sfarsitul anului 2009. Compania a intrat pe piata din Romania in 2006 prin achizitionarea celor trei companii specializate in servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV, Ralfi IFN SA si Domenia Credit IFN SA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri