Clientii Mr.Bricolage pot alege sa isi plateasca cumparaturile in rate, prin intermediul creditelor oferite de GE Money la dobanzi ce incep de la 35,4% pe an, potrivit unui comunicat de presa al institutiei.

Creditele sunt acordate pe perioade cuprinse intre 1 si 5 ani, iar suma maxima care poate fi imprumutata este de 20.000 de lei la o Dobanda Anuala Efectiva (DAE) ce incepe de la 35,4%, de aproape cinci ori si jumatate mai mare decat dobanda cheie, care a fost stabilita de Banca Nationala a Romaniei la nivelul de 6,5% pe an, iar tendinta este de scadere.

Spre exemplu, pentru un credit de 3.000 de lei pentru un produs sau mai multe luate de la Mr. Bricolage, pe o perioada de 5 ani, rata lunara platita de client este de 98,11 lei, iar suma totala de plata este de 5.886,6 lei, aproape dublu fata de suma imprumutata.

GE Money avea un portofoliu de credite in valoare de 185 milioane de dolari la sfarsitul anului 2009. Compania a intrat pe piata din Romania in 2006 prin achizitionarea celor trei companii specializate in servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV, Ralfi IFN SA si Domenia Credit IFN SA.