"Platinum va continua in acest an investitiile in dezvoltarea companiei cu aproape 500.000 de euro, care vor fi distribuite in rebranding, dezvoltarea de produse, resurse umane si echipa - angajari si investitii in pregatirea personalului existent -, definirea retelei de distributie, campanii de marketing si comunicare, precum si in IT", a precizat Babaneata pentru NewsIn.

De la infiintare sa in 2006, sub numele Clal Romania, asiguratorul a investit peste 65 de milioane de lei.

Platinum Romania este o companie de asigurari generale cu capital privat, care a fost infiintata in septembrie 2009 prin achizitia Clal Romania.

"Pentru acest an ne propunem un volum de prime de 5-6 milioane euro iar pe termen mediu, in 3-4 ani, sa ajungem la 15 milioane euro", a afirmat reprezentantul companiei.

In acest an, compania va continua dezvoltarea de produse de asigurare pentru a-si completa portofoliul. In prezent compania ofera toata gama de asigurari generale, cu exceptia RCA, in conditiile in care autorizatia a fost retrasa.

"Focusul principal nu este insa cifra de afaceri, ci construirea unui portofoliu balansat, sustenabil, precum si cresterea organica a bazei de clienti", a adaugat Babaneata.

Compania Vienna International Holding SRL detine 99,99839% din capitalul social, in timp ce Efraim Naimer, directorul general al companiei, detine o mica participatie.

Platinum Asigurari detine 15% din Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), aceasta fiind cota maxima de participare prevazuta de lege. Compania a inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 2,7 milioane euro si o pierdere de 9 milioane lei, potrivit rezultatelor preliminare.